Skip to content

VÄLKOMMEN TILL BAKFICKAN!

DET BÖRJADE I ITALIEN...

…då vi äntligen kommit iväg på vår kraftigt försenade bröllopsresa. Vi hade bestämt oss för de fem bergsbyarna Cinque Terre på Italiens västkust. Efter Milano och La Spetzia var vi äntligen på plats och betade av by för by, en dag i taget. Bedövande vackert, snudd på overkligt, och så det som intresserar oss så mycket: God mat och dryck.

Så på fjärde dagen när vi strosade omkring i byn Corniglia släntrade vi in i en pyttebutik som sålde egenproducerat vinoch började botanisera bland flaskorna..”Vill ni köpa tt glas och prova innan ni bestämmer er”, frågade kvinnan som uppenbarligen ägde stället. Jo men visst, självklart, det ville vi.
“Gå ut och sätt er på trappan”, så kommer jag med var sitt glas.” Vi satte oss på trappan utanför butiken, blickade ut över den fantastiska inramningen och njöt av vårt svalkande vin (några stora saftiga gröna kalamataoliver hade också uppenbarat sig).

“Så här borde man ha det i Sverige. Bara gå ut med ett glas vin och sätta sig på en trappa, eller ett litet bord och njuta av folkminglet och omgivningen.” Tänkte vi.

Och så kom vi på att vi har ju en trappa och ett Larmtorg med fantastisk omgivning. Och så föddes den idé som nu är Teatervallen Bakfickan.

ÖPPETTIDER

Öppet efter väder

(Tidigast 13 vid fint väder)

ÄTA OCH DRICKA PÅ BAKFICKAN